• 10апр.
  0 Comments
  Какво печелим от заниманията в Кофит клуб

  Какво печелим от заниманията в Кофит клуб

  Фитнесът укрепва сърцето и регулира кръвното налягане

  Редовните тренировки във фитнес залата или практикуване на някакъв вид спорт подобрява дейността на сърдечносъдовата система. Физическите натоварвания имат съдоразширяващ ефект, което съдейства за преодоляване на хипертонията, освен това с течение на времето сърцето започва да бие по-бавно, тоест да се изморява по-малко.

  Поддържа и увеличава мускулната маса

  Фитнесът повишава силата на тялото и неговата издържливост, като поддържа мускулите в оптимална форма. Здравите мускули предпазват от наранявания и болки в ханша, коленете и гърба.

  Заздравява костите

  Физическата активност стимулира клетките, които изграждат костното вещество. Това води до укрепване на костите и предпазва от остеопороза и други сходни заболявания в по-зряла възраст.

  Предпазва от ставни проблеми

  Редовните занимания с фитнес или спорт подхранват и поддържат гъвкавостта на хрущялната тъкан, като по този начин предпазват от ставни болки и от артроза.

  Благоприятства храносмилането

  Спортуващите имат по-добър апетит и се хранят с по-голямо удоволствие. Фитнесът стимулира храносмилането и предпазва от проблеми в храносмилателната и отделителната системи.

  Подобрява умствената дейност

  Аеробните упражнения за издържливост подобряват движението на кислорода в организма, в това число снабдяването на мозъка. Така се оптимизира интелектуалната дейност.

  Извайват хубава фигура

  Редовните занимания с фитнес и спорт повишава енергийния разход на организма и това позволява поддържането на желаното тегло. Най-полезни за тези, които искат да отслабнат, могат да бъдат кардио тренировките. Изключително ефективни са и заниманията с бокс в специализираната зала във фитнес Кофит.

  Преборва стреса

  Ендорфините, чието производство в мозъка се повишава при занимания с фитнес и спорт, имат успокоителен ефект. Самото спортуване „прочиства” съзнанието от вредните мисли и всекидневните грижи.

  Подпомага добрия сън

  Физическата умора е гаранция за спокоен и дълбок сън. Избягвай все пак да спортуваш след 21 часа заради непосредствения еуфоричен ефект на спорта, който може да попречи на заспиването.

  Доставя удоволствие

  Спортуващият човек се чувства в добро състояние на духа и тялото до такава степен, че може да се привърже към фитнес тренировките. Причината е в хормоните, сред които ендорфините предизвикват силно усещане за удоволствие.

  Възпитава в упоритост и силна воля

  Когато спортува или тренира редовно във фитнес залата, човек си поставя цели и те обикновено не са лесни за постигане. Нужни са качества като постоянство и търпение, които са много полезни и във всекидневния живот. Чрез спорта се изработва по-спокоен поглед към обичайните проблеми и по-голямо доверие в собствените възможности.

  Стабилизира теглото

  За съжаление днес хората все по-малко се движат и все по-често посягат към готовите храни, прекалено богати на мазнини и захари. От това страдат и здравето, и красотата. Излишните калории могат да бъдат „изведени” от тялото с движение – най-добре с бързо ходене, редувано с кратки серии бягане.

  В тялото на спортуващ човек калориите от храната отиват в мускулите, а не в мастната тъкан.

  Създава приятелства

  В залите за фитнес се създават социални връзки, формират се групи, възникват приятелства. Това успешно се противопоставя на съвременните тенденции към изолация, които водят до самота и неудовлетвореност от живота.

  Повдига духа

  Спортът развива състезателния дух, волята, амбицията да извлечеш най-доброто от себе си. В същото време той потиска стреса и агресивността. Хората, които спортуват, имат по-пълноценен сексуален живот, по-добра способност за съсредоточаване и са по-щастливи.

  Споделете или харесайте тази публикация в:
  0

Leave a reply

Cancel reply