• 22май
  0 Comments
  6 ползи да тренирате във фитнес “Coffit club”

  6 ползи да тренирате във фитнес “Coffit club”

  Ако все още не сте решили дали да дойдете на фитнес в Coffit, вижте какви са предимствата на тренировките.

  1. Започвате да се харесвате

  В резултат от тренировките започвате да харесвате тялото си. Това води до подобряване на самочувствието. А доброто самочувствие е в основата на увереността ви. След като вие харесвате себе си – и другите ще ви харесат.

  2. Мислите по-бързо

  Всяка тренировка влияе на физиологията на мозъка, казва професорът по невронни науки и психология в Нюйоркския университет Венди Сузуки. Подобряването на кръвообращението и притокът на адреналин и ендорфин “събуждат” мозъка и повишават капацитета му.

  3. Подобрява настроението

  Тренировките стимулират позитивното отношение към живота. Първата тренировка на пътечката за бягане е способна на чудеса. Изследвания сочат, че упражненията повишават нивото на трите основни химически вещества, свързани с усещането за удовлетвореност и щастие: серотонин, допамин и норадреналин.

  4. Намалява стреса

  Стресът е бич за съвременния човек. Физическото натоварване по време на тренировките регулира нивата на хормона на стреса – кортизол.

  5. Мислите креативно

  Напрегнатата атмосфера убива творческото мислене. Тренировката е начин да решите проблема. Направете посещението на фитнес Coffit част от деня си, за да бъдете творчески вдъхновени и готови да развиете въображението си.

  6. Само без престараване

  Въпреки всички положителни ефекти от тренировките, не бива да прекалявате. Натоварвайте тялото си постепенно, инструкторите ще ви помогнат да извлечете максимума от тренировките, без да пренатоварвате излишно организма си.

  Една тренировка е добро начало. Дългосрочният тренировъчен режим обаче е още по-обещаващ. Редовните упражнения не само спомагат за понижаване на нивото на стреса, но и предотвратяват остаряването на мозъка.

  Споделете или харесайте тази публикация в:
  0

Leave a reply

Cancel reply