• 17май
  0 Comments
  Предимствата да тренираш с персонален треньор

  Предимствата да тренираш с персонален треньор

  Спортът е част от моето ежедневие и никога не съм спирал да тренирам. Започнах да спортувам активно преди около 6 години, защото осъзнах, че всичко което искам да постигна, изисква дисциплина, упоритост и постоянство.

  Началото беше изключително трудно, защото си намирах различни причини, за да не спортувам: липса на знания, мотивация, време или дори липса на компания по време на тренировка.

  Аз ще ви предложа един много лесен, ефективен и интересен начин за започване на тренировките.

  Ако нямате достатъчно желание или воля да се мотивирате, но все пак го искате, аз ви предлагам да започнете с персонален треньор. Моите основни причини, поради които започнах с фитнес инструктор в началото, бяха:

  Мотивация

  Независимо от целта, аз имах нужда от мотивация и правилни думи в правилния момент, за да имам сили да продължа. Нямате си и представа колко помага даже само едно броене на повторенията вместо вас. Понякога ще губите мотивация, защото ще имате застой, но всичко зависи от вас и точните насоки на фитнес инструктора ви.

  Ще повишите самочувствието си

  Всички знаем как ни влияят похвалите за добре свършената работа. Всеки един фитнес инструктор, когато види някаква положителна промяна във вас – ще ви възнагради с комплимент, защото вашият положителен резултат е и награда за самия него. Само две-три изречения констатиращи фактите, че сте се справили добре през последния месец, биха ви дали енергия и желание да продължите с пълна сила напред към целта си. Факт е също така, че колкото по-добре се чувствате вътрешно, толкова по-добре ще изглеждате.

  Тренировките ви ще бъдат значително по-ефективни

  Съставяйки ви програма според нуждите на вашето тяло, персоналният фитнес инструктор ще има грижата вашите тренировки да бъдат все по-ефективни. Подбирането на правилните упражнения и комбинирането им в индивидуален комплекс е гаранция, че вие сте на правилния път към целта си.

  Ще ви научи как да тренирате самостоятелно

  Често фитнес инструкторите се занимават и със странични дейности във или извън залата, затова е важно вашият инструктор да ви научи какво да правите, когато него го няма. Невинаги ще ви е удобно и на вас и на него да осъществите тренировката в определен час, затова е важно вашият личен треньор да ви научи на необходимото, за да можете да провеждате тренировките си самостоятелно.

  Най-ценното, което получих от тренировките с треньор е, че след това свободно можех да тренирам и самостоятелно, чувствах се уверен, защото знам какво ми е необходимо, знам и как да го постигна.

  Споделете или харесайте тази публикация в:
  0

Leave a reply

Cancel reply