• 27юни
  0 Comments
  Тони Танев, управител на фитнес Кофит клуб пред Stolica.bg (вижте цялото интервю тук)

  Тони Танев, управител на фитнес Кофит клуб пред Stolica.bg (вижте цялото интервю тук)

  COFFIT CLUB – красив фитнес с красиви тела, …а може и да се ожениш

  Залата е дизайнерско изпълнение, а собствениците сверяват часовника си по последните тенденции в оборудването

  Един супемодерен, привлекателен и излъскан до блясък фитнес в Лозенец – COFFIT CLUB, привлича стотици почитателите на красиви и мускулести тела. Други пък го предпочитат заради дизайнерската и клубна атмосфера и уреди, каквито рядко, или не се намират в столичните фитнес зали. COFFIT CLUB е бутиков фитнес, оборудван с нови Техноджим уреди и зала за CROSS FIT, с допълнително ръчно изработени метални елементи. Фитнесът се управлява от 23-годишният Тони Танев, който тази година завършва УНСС, специалност финанси. Пред Столица.bg младият мъж разказва за началото, тенденциите в оборудването и изискванията на фитнес почитателите. COFFIT CLUB е открит през 2015 г. на 7 януари – Ивановден. Идеята се заражда през 2014 г. като семеен бизнес. По това време Тони и баща му редовно тренирали и решили да превърнат хобито си в бизнес. Огромният партерен етаж на ул. Горски пътник 40 те го превръщат в модерен, просторен, светъл и функционален салон за спорт. “Никой не вярваше, че това пространство ще стане нещо толкова яко място”, спомня си с усмивка Тони Танев.

  – Тони, трудно ли беше началото?

  – Да, като всяко начало. Преди 5 години това беше един от първите фитнеси в София със специална настилка, другите бяха с ламинирани паркети и дюшеме. Може да прозвучи леко нескромно, но зададохме посоката, в която постепенно се промени фитнессредата в столицата с нови първокласни уреди, модерен дизайн на залата, специална фитнес настилка, организация и чистота.

  – Какви различни уреди имате?

  – Основната зала е оборудвана с уреди на Техноджим, но имаме и такива, които са правени по наша поръчка и изпълнението им е ръчно. И мисля, че с доброто съчетание между кардио зоната, силовата и кросфита привлякохме много хора и успяхме да спечелим последователи в модерния фитнес. А 5 години по-късно в COFFIT CLUB идват да тренират и много хора заедно със звезди, популярни личности, бизнесмени, политици.

  – А специалистите какво казват?

  – От Италия идваха представители на Техноджим, супервайзори и останаха възхитени от това, което видяха в нашия фитнес. Хареса им този стил, който и сега се налага в залите в Италия. А тяхното мнение е най-добрата оценка за направеното от нас.

  – Каква е посещаемостта във фитнеса?

  – Много добра, имаме постоянни клиенти, идват нови и ние искаме всички да са доволни. Даваме си сметка, че предпочитат COFFIT CLUB заради доброто оборудване, уникалнита клубна обстановка, чистотата и добра организация.

  – Как поддържате нивото?

  – Гледаме да сме винаги в крак с модата. Тази година бяхме на най-голямото в света фитнес изложение FIBO в Кьолн, Германия. Сверихме часовниците с новите тенденции.

  – Какви са те?

  – Тенденцията е да се тренира със свободни тежести и преодоляване на собственото тегло. Това подобрява функционалността на организма. А ние имаме и специална зала за свободни тежести и собствено тегло. Точно там една част от уредите са поръчкови. Също така разполагаме с класическа шведска стена, лостове за набирания, халки, ластици и др. От каквото имат нужда клиентите ни, ние го доставяме.

  – Какво предлагате на клиенти, които искат да идват тук на фитнес, а не знаят какво да правят?

  – При нас работят 10 висококвалифицирани треньори. Те изготвят индивидуални програми за тренировка, а също и за режим на хранене, по избор на клиентът.

  – На каква площ е разположен вашият фитнес, защото се забелязва тенденция за все по-огромни фитнесзали?

  – COFFIT CLUB е на 700 кв. м. За конкуренцията не мога нищо да кажа, защото всеки клиент сам избира къде да отиде. Но се забелязва, според мен, недобра тенденция при изграждането на фитнесзалите. Оборудват се огромни пространства от по 2000 кв. м като супермаркети, за да влизат повече хора и вътре е като поточна линия. Сигурно и тези зали си имат своите почитатели, но за мен това не е удачно. Ние например сме запазили клубната среда. Фитнесът е и място за социални контакти. Ще поговориш с някого, за да се почувстваш по-добре. Във виртуалния свят фитнесът е едно от малкото места за реална и естествена комуникация.

  – Има ли в COFFIT CLUB романтични истории – влюбване, женитба?

  – Да, рабира се (смее се). С риск да съм недискретен, но има три двойки, които се запознаха тук и вече се ожениха, а едните чакат всеки момент бебе.

  – Тийнейджърите се вманиачват на тема фитнес, идват ли при вас?

  – Да, имаме цял клас от 23 души, 14 – 15 – годишни, които са ни редовни посетители и разбира се нашите треньори постоянно ги наблюдават, за да тренират правилно и да не се контузи някой от тях.

  – Сред клиентите ви общо, кои са повече жените или мъжете?

  – Жените.

  – Ами те са по-претенциозни към хигиената?

  – Да, така е. При нас хигиената е издигната в култ. Почистваме ежедневно лежанките и уредите с препарати и дезифектанти. Разполагаме със специална машина за настилките на фитнеса. С нея всеки ден се лъска, с препарати, с четки, с пара.

   

  – Сега е модерно да се придвижват с велосипеди?

  – Осигурили сме всички удоства на клиентите ни. Тук пред фитнеса имаме специално място за колелата. Винаги се съобразяваме с нуждите на клиентите и вероятно затова тук идват и много чужденци – европейци, азиатци, латиноамериканци. Доволни са от уредите, от обслужването и от ефекта от ходенето на фитнес.

  – Какви зони имате в COFFIT CLUB?

  – Кардио зона, силова, боксова зала, за свободни тежести, голяма зала, стреч зона и сауна. Уредите ни са за всички мускулни групи. В разговора се включва клиент, Стефан Цонев, предприемач: Обиколих много фитнес зали, но само тук намерих подходящ лост за набирания и уред за раменна преса.
  Това интервю е взето от Александра Никова, главен редактор на Stolica.bg

  Споделете или харесайте тази публикация в:
  0

Leave a reply

Cancel reply