• 17апр.
  0 Comments
  Тренировките: у дома или във фитнеса?

  Тренировките: у дома или във фитнеса?

  По този въпрос много се спори. Ето плюсовете и минусите.

  Къде е по-добре да тренираме – у дома или във фитнеса? Това е въпрос, на който не може да се отговори еднозначно. Фитнес залата предлага много предимства, тренировките вкъщи също имат своите привърженици.

  Всеки трябва да реши сам за себе си това, кое предпочита.

  Тренировки у дома

  Предимства:

  1. Спестява Ви време, защото не трябва да ходите до фитнеса. И една спонтанна тренировка е възможна по всяко време (както е възможно да я отложите за “след малко” ;).
  2. Не плащате (дали? :).
  3. По-фокусирани сте по време на тренировка, защото не се разсейвайте от богатото разнообразие от уреди и красиви, стегнати тела във фитнеса ;).

  Недостатъци:

  1. Изборът на уреди е ограничен у дома. Или няма достатъчно пространство, или не искате/не можете да инвестирате толкова много пари.
  2. За да тренирате вкъщи правилно, първо трябва да си купите оборудване. Дори и ако се съсредоточите само върху най-важното, разходите не са за подценяване.
  3. Вкъщи има много възможни за разсейвате – телевизори, компютри и телефон. Тук е нужна дисциплина. Да не говорим за досадните съседи, които недоволстват от всяко тропване.
  4. Да се тренира самостоятелно означава и да се мотивирате сами. В дългосрочен план много малко хора успяват да бъдат постоянни в това.

  Тренировки във фитнеса

  Предимства:

  1. Във фитнеса можете да общувате с други, а и цялата атмосфера е по-мотивираща (особено в бутиковите фитнес клубове ;).
  2. Във фитнеса има опитни треньори, които можете да попитате за съвет.
  3. Другите хора в залата също могат да предложат помощ.
  4. Има огромно разнообразие от различни уреди, с които можете да тренирате цялото тяло (а при нас има и боксова зала – идеално решение за онези, които имат нужда да се разтоварят преди срещата с тъщата или свекървата :).
  5. Във фитнеса има по-малко разсейващи неща и можете да се концентрирате повече върху тренировките.
  6. Често в спортните зали се предлагат и допълнителни услуги. Те не са задължителни, но могат да бъдат много приятни и практични. Можете да се насладите на прекрасна сауна или да разпуснете с приятели в кафето ни!

  Недостатъци:

  1. Ако познавате много хора в салона, те могат да Ви отвличат вниманието. Затова предпочитайте бутикови фитнес клубове, в които можете да тренирате без да се чувствате като в метрото в час пик.
  2. Не можете да правите каквото си поискате. Това е публично пространство, така че не може просто да крещите, ако Ви се прииска. Това се отнася за всяко публично пространство. Впрочем, у вас също се съобразявате с вечно недоволни от шума съседи :).
  3. Трябва да се плаща. Всяко удоволствие се заплаща. А в Кофит клуб удоволствието се съчетава с безброй ползи за здравето ви – жизненост и тонус, стегната фигура, високо самочувствие и изграждане на характера.

  Съвет:

  Най-добре е просто да опитате и двете. Пробна тренировка в нашия клуб може лесно да бъде резервирана, а за упражнения в домашни условия са достатъчни тренировки със собствената телесна маса. След това можете да видите от първа ръка какво е по-подходящо. Някои се нуждаят от натиска на месечните такси, за да ходят да тренират, други са щастливи да са необезпокоявани по време на тренировка. Само ако опитате, ще намерите най-доброто решение. Ние сме убедени, че в крайна сметка ще предпочетете по-доброто и по-полезното за вас – тренировката в нашия фитнес “Кофит клуб”.

  Споделете или харесайте тази публикация в:
  0

Leave a reply

Cancel reply