• 23ян.
  0 Comments
  12 фитнес мита, в които да спреш да вярваш

  12 фитнес мита, в които да спреш да вярваш

  Да прекараш 15 минути в който и да е фитнес, означава да чуеш всевъзможни съвети от хора, които най-вероятно не са квалифицирани да ги дават. А липсата на правилна информация може да те отдалечи от фитнес целите, които си си поставил и от идеалното тяло, разбира се! Точно затова ще развенчаем някои от най-големите заблуди, в които да спреш да вярваш!

  Това е най-разпространения фитнес мит! Точно затова жените, които искат да са във форма толкова се страхуват от вдигането на тежести. А точно това всъщност изгражда мускулите и оформя тялото. Много жени се притесняват, че ако вдигат тежести, не дай си боже големи тежести, ще заприличат на Хълк.

  МИТ 2: Яденето на мазнини те прави дебел

  Мазнините доста често се демонизират, но всъщност няма доказателства, че се лепят директно на тялото. То трупа мазнини, когато приемеш повече калории, отколкото можеш да изгориш и това важи за всички хранителни вещества, включително въглехидрати и протеини. Но науката показва, че уравнението е още по-сложно, т.е. различните храни имат различни ефекти върху тялото ти. Така, например, една диета, която включва здравословни мазнини от храни като риба, растителни мазнини, авокадо, ще ти донесе много ползи и ще типомогне да гориш повече калории и в състояние на покой.

  МИТ 3: Преработените въглехидрати, които ядеш вечер, ти се лепят като мазнини

  Отново общия прием на калории е най-важен! С други думи протеиновия шейк може да бъде също толкова лош като няколко бисквити, без значение по кое време ги приемаш, ако надхвърляш калориите, които изгаряш с физически упражнения и в ежедневието по принцип.

  МИТ 4: Понеделник е най-добрия ден, за да започнеш да тренираш

  Понеделник може да ти се струва подхоящ ден да започнеш ново здравословно начало, особено ако уикенда си прекалила с похапването и алкохола! Въпреки това цялото това изчакване “от понеделник” само ще забави резултатите, които искаш да постигнеш. Предприеми действия веднага, какво ще кажеш още сега?

  МИТ 5: С коремни преси ще направиш плочки

  Можеш да правиш коремни преси с дни, но ако имаш висок процент мазнини в тялото, плочите ще си останат в нелегалност! Ще ги видиш само, когато се отървеш от мазнините върху тях. Прави повече кардио и променяй диетата си непрекъснато.

  МИТ 6: Колкото по-изтощен се чувстваш след тренировката, толкова е по-голяма ползата от нея

  Болезнената болка може да е знак, че си се натоварил във фитнеса, но може да си направил перфектната тренировка и без да чувстваш изтощение и мускулна треска на следващия ден. Всяко тяло е различно и болката не е показател за ефективност.

  МИТ 7: Протеиновите шейкове работят само 30 минути след тренировка

  След тренировка, протеинът помага на мускулите ти да се възстановят, изследванията показват, че може да се приеме до няколко часа след упражненията. Няколко твърдо сварени яйца, протеинов бар или кисело мляко е хубаво да присъстват в менюто ти.

  Въпреки че работиш върху конкретен мускул с дадено упражнение, физически е невъзможно да се третират мастните клетки с упражнения!

  МИТ 9: Телесните мазнини могат да се образуват в мускул

  Мазнините и мускулите са две различни неща. Ти не можеш да превърнеш едното в другото и с упражнения не можеш да се отървеш от мастните клетки.

  Мит 10: Колкото повече пот, толкова по-добра тренировка

  Не е задължително, някои хора се потят повече от други и това не означава, че тренират по-ефективно.

  МИТ 11: Упражненията са най-добрия начин да отслабнеш

  За съжаление проучванията показват, че диетата е по-ефективния начин за загуба на тегло! Ти не можеш да изгориш достатъчно калории чрез физически упражнения, което да компенсира ужасното ти хранене. И разбира се, винаги ще бъде по-лесно да ядеш по-малко, отколкото да изгориш повече!

  МИТ 12: Кардио уредите са по-добри от откритата тренировка

  Въпреки, че натоварването на ставите е по-малко, степента на ефективност зависи от това дали ги използваш правилно. Но истината е, че всяко движение е добро движение, ти избери дали ще се качиш на степера или ще потичаш в парка!

  Споделете или харесайте тази публикация в:
  0

Leave a reply

Cancel reply