Блог

Работно време по празниците

Работно време по празниците

Работно време по празниците

Работно време по празниците

Защо е важен магнезият?

Магнезият: този важен минерал играе ключова роля в различни функции на тялото. Ето 3 причини за да не забравяте да приемете необходимият Ви магнезий за дена: 

  1.  Възстановяване на Мускулите: Магнезият е от съществено значение за правилната функция на мускулите. Той помага за възстановяване след тренировка, намалявайки риска от мускулни спазми и така неприятните крампи. Ако се приема оптималното количество магнезий за дена, то той подобрява производителността ни по време на физически натоварвания . 

  2. Здраве на Мозъка и Нервната Система: Магнезият е от съществено значение за здравето на мозъка и нервната система. Той подпомага когнитивните функции. Магнезият също така играе роля в регулирането на страса , насърчавайки усещането за спокойствие и намалявайки тревожността. Освен това той може да подобри качеството на съня, като отпуска мускулите и спомага спокоен сън, което е важно за общото здраве на мозъка.

  3. Здраве на Сърцето: Задоволителният прием на магнезий е благоприятен за здравето на сърцето. Магнезият помага да се регулира кръвното налягане, спомагайки за поддържането на здравословни нива на кръвното налягане. Изследванията показват, че достатъчният прием на магнезий е свързан с по-нисък риск от сърдечни заболявания, което го прави важен минерал за сърдечното здраве.

Количеството магнезий, който е необходим да се приема на ден е индивидуално, според това колко спортуваме и т.н., но има общо приети норми, които е хубаво да се спазват: 

  1. За мъже: Препоръчителният дневен прием на магнезий за възрастни мъже е около 400-420 милиграма на ден.

  2. За жени: Жени обикновено имат леко по-ниска нужда от магнезий, с препоръчителен дневен прием от около 310-320 милиграма.

Важно е да се отбележи, че индивидуалните изисквания могат да варират, и някои хора може да имат нужда от повече магнезий, особено ако имат определени медицински състояния, диетични ограничения или приемат лекарства, които влияят на усвояването на магнезия.

Храни,които са богати на магнезий : ядки, семена, цели зърнени храни, зеленчуци със зелени листа и риба. 


© 2021 Fitness Coffit club, All Right Reserved